Chłodnictwo dla gastronomii

Chłodnictwo dla gastronomii to nie tylko chłodnie do mięsa i owoców morza. To zaawansowane systemy chłodnicze spełniające różnorodne funkcje, które możemy podzielić na trzy grupy:

  • urządzenia chłodnicze magazynowe – systemy chłodnicze przeznaczone do przechowywania niezbędnych zapasów produktów spożywczych, które najczęściej mieszczą się na zapleczach zakładów gastronomicznych, są to chłodnie do mięsa, chłodnie do nabiału, a także chłodnie do produktów świeżych (ang. fresh) typu warzywa i owoce; podobne urządzenia chłodnicze możemy także spotkać w magazynach i centrach dystrybucji specjalizujących się w dostawach mrożonek, mięs i innych produktów spożywczy wymagających przechowywania w niskich temperaturach;
  • urządzenia chłodnicze technologiczne – system mające zastosowanie w produkcji lub obróbce wyrobów lub półfabrykatów spożywczych w zakładach gastronomicznych oraz przedsiębiorstwach specjalizujących się w przetwórstwie, ich niezawodne działanie zależy m.in. od wyboru odpowiednich agregatów dla chłodnictwa;
  • urządzenia chłodnicze ekspedycyjne – systemy stosowane jako wyposażenie sal konsumenckich w lokalach i zakładach gastronomicznych.

Warto przy tym pamiętać, że niektóre z produkowanych urządzeń i systemów chłodniczych łączą w sobie cechy co najmniej dwóch grup urządzeń. Oznacza to, że chłodnie spożywcze mogą być wykorzystywane w zależności od potrzeb jako urządzenia chłodnicze magazynowe lub urządzenia chłodnicze zapewniając optymalną temperaturę dla obsługi konkretnych procesów produkcyjnych i/lub przetwórczych. Chłodnia gastronomiczna jest więc rozwiązaniem o znacznie szerszym spektrum zastosowań, niż mogłaby wskazywać jej nazwa. 

Chłodnie do mięsa i inne systemy chłodnicze dla gastronomii

Specjalizujemy się w projektowaniu i wykonawstwie komór chłodniczych, które wykonujemy w odpowiedzi na specyficzne potrzeby klientów reprezentujących szeroko rozumianą branżę gastronomiczną, spożywczą i przetwórczą. Współpracujemy w tym zakresie także z firmami handlowymi, w szczególności zajmującymi się sprzedażą mięs i owoców morza oraz firmami transportowymi. Nasze chłodnie do mięsa i inne systemy chłodnicze pomagają zachować świeżość produktów typu fresh, takich jak warzywa i owoce oraz mięs, ryb i innych wyrobów spożywczych wymagających przechowywania w warunkach obniżonej temperatury.

Nasza firma od lat współpracuje z branżą gastronomiczną, także piekarniami i cukierniami, dostarczając rozwiązania i systemy dostosowane do indywidualnych potrzeb danego procesu przemysłowego. Dzięki temu korzystający z naszych usług Klienci mają pewność, że wykonane przez nas chłodnie do mięsa, mroźnie, chłodnie spożywcze, urządzenia chłodnicze magazynowe oraz inne systemy chłodzenia dla przemysłu są całkowicie zgodne z ich rzeczywistymi potrzebami.

Działamy na terenie całego kraju. Klientów zainteresowanych chłodnictwem dla gastronomi oraz innymi systemami chłodniczymi zapraszamy do kontaktu z przedstawicielem firmy Techno-Cold. Odpowiemy na wszystkie Państwa pytania i pomożemy w wyborze/zaprojektowaniu najbardziej optymalnego rozwiązania. Każda zaprojektowana i wykonana przez nas chłodnia gastronomiczna to urządzenie, które w pełni odpowiada wymogom procesu technologicznego, jednocześnie gwarantując wysoką sprawność oraz bezawaryjną pracę przez długi czas eksploatacji. Urządzenia chłodnicze magazynowe oferujemy w różnych rozmiarach, dzięki czemu z łatwością odpowiadamy na zróżnicowane potrzeby dużych, średnich i małych firm działających w obrębie szeroko-rozumianej branży spożywczej i gastronomii.